Søvn og hvile i barnehagen

Behovet for søvn og hvile i barnehagen er veldig individuelt, og må tilpasses det enkelte barnet i samarbeid med foreldre. Balansen mellom aktivitet og hvile må balanseres for hvert enkelt barn.

Vi har eget soverom, der barna sover i vogn med godkjent sele. Selen sjekkes hver gang barnet blir lagt for å sikre at den sitter godt nok. Vi har alltid babycall på i soverommet.

En ansvarlig for de små/sovebarna er inne i utetiden, og har ansvar for babycall og sovebarn. Denne voksne går stadig inn på soverommet for å sjekke om alt er greit på soverommet - om barna er varme, kalde eller urolige.

Soverommet har store vinduer både ut mot lekeplassen og inn mot personalets garderobe. Vi har voksne ute med større barn som er "stasjonert" utenfor soverommet, og disse følger også med på sovebarna. Det er stor bevissthet hos alle i personalgruppen om å følge med på de sovende barna.

Noen av barna har sluttet å sove på dagtid, men er i overgangen der det er viktig at de får hvile litt. Disse barna får være inne med den voksne som har ansvaret inne, ligge litt på sofaen eller på madrass på gulvet, se i bøker og kose seg litt i fred og ro.